IMG_9330

Sesame crackers

Mens Justine er en flittig studerende, har jeg fundet en barndomsopskrift frem på en lille snack, der er meget egnet til eksamenslæsningen – sesame crackers! Det gode ved dem er, at de er lige så nemme at lave som de er dyre at købe i supermarkedet. 

Det skal du bruge:

250 g sesamfrø

250 g hvid honning

0,5 tsk vaniljekorn

1 spsk smør

IMG_9252

Sådan gør du:

Kom honning, smør og vanilje i en pande og varm massen op, mens du konstant rører rundt. Når massen begynder at karamellisere kommer du sesamen i og giver den yderligere nogle minutter. Det er bedre at give massen for lidt end for meget. Hvis den får for lidt størkner den ikke, men til gengæld kan den varmes op igen. Hvis den får for meget bliver den brændt og bitter – den skal kun være let gylden.

Når massen har fået nok, hælder du den på en bageplade med bagepapir. Nu skal den bare mases flad og formes inden den skal køle helt af. Hvis du vil have begge sider glatte og de færdige crackers helt tynde, kan du lægge et stykke bagepapir henover og rulle den flad med en kagerulle. Jeg foretrækker dem dog lidt tykkere, så de er sprøde uden på og bløde inden i.

IMG_9318

Tags: , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger