2013-04-27 20.41.09

Saltimbocca alla romana

For et par uger siden var jeg i Rom med min mor (der kommer i øvrigt snart en guide til gode restauranter dernede). En klassisk italiensk ret – som vi fik dernede op til flere gange – er saltimbocca alla romana. Det smager gude skønt. Da vi kom hjem igen var vi hurtige til at finde en god opskrift, så vi selv kunne lave det. Min mor har en kogebog, der hedder “Den store bog om Middelhavskøkkenet” og den indeholdt naturligvis en opskrift på saltimbocca – og oven i købet en rigtig god opskrift!

Det skal du bruge (4 personer): 

4 tynde stykker kalvefilet

3-4 fed hvidløg

4 skiver parmaskinke

4 friske salvieblade

30 g smør

1-1,5 dl hvidvin

Salt og peber

2013-04-28 00.38.07

Sådan gør du: 

Start med at rense kødet for fedt og hinder. Bank herefter hvert kødstykke til ca. 0,5 cm’s tykkelse. Skær hakker i kanten for at undgå at kødet krøller, når det steges. Hvis man har en sød slagter, kan man spørge pænt, om han vil være sød og ordne kødet.

Hak hvidløgene fint og bland det sammen med salt og peber. Gnid blandingen på den ene side af kødstykkerne. Læg herefter en skive parmaskinke ovenpå og til sidst et salvieblad.

Saltim.jpg

Smelt smørret i en stegepande og læg kødet på med fyldet opad og steg det i ca. 5 minutter ved mellemvarme indtil undersiden af kødet er gyldenbrunt. Det er meget vigtigt, at kødet på intet tidspunkt vendes.

Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 10 minutter. Når de er færdige, tages de af panden, og herefter skal saucen laves. Kom hvidvinen på panden og lad det koge ind i et par minutter. Du kan enten hælde saucen direkte over kødet eller servere den i en lille skål ved siden af.

Vi serverede ovnstegte kartofler og grønne bønner til.

2013-04-27 21.12.39

Tags: ,

Kommenter 1 Kommentarer

Dine oplysninger

  1. Pingback: Rejsetips: Rom | World Wide Taste