2013-04-19 12.08.24

Rejsetips: Rom

I april var jeg i Rom med min mor – hun var så sød at invitere. Vi har i mange år talt om at tage til Rom i foråret og nu lykkedes det endelig. Vi spiste os igennem det meste af byen (sådan føltes det i hvert fald), og som I kan se nedenfor har vi spist rigtig meget pasta. Man kan næsten ikke lade være, når man nu er i pastaens land. Bortset fra en enkelt frokostrestaurant, som ikke er værd at skrive om, har vi spist utrolig godt. I får derfor et par anbefalinger med på vejen, hvis I en dag skal til Rom. Det kan i hvert fald anbefales, for der er utrolig skønt!

1. Da Francesco - Piazza del Fico 29

Francesco

Lige umiddelbart ser restauranten ikke ud af noget særligt og virker ikke enormt hyggelig. Men når man først har fået et bord og fået sat sig ned, er det en skøn restaurant. Der er en god stemning (dog lidt støj) og utrolig god betjening. Ejeren af restauranten (tror vi), som også betjente os, var utrolig sød og humoristisk og gav sig god tid til gæsterne.

Til forret fik vi bruschetta med oliventapenade og til hovedret fik vi pizza, der naturligvis var papirtynd og sprød. Begge dele smagte skønt.

Restauranten er meget populær og det er derfor en god ide at bestille bord. Alternativt kan man nyde en drink i baren, der ligger lige over for, mens man venter. Piazza del Fico er i øvrigt en utrolig hyggelig lille plads – og bemærk det flotte figentræ, som pladsen også er kendt for.

 

2. Le Sorelle - Via Belsiana 30

Le Sorelle 1

Le sorelle 2

Her kan man få fantastisk lækker mad. Desværre var stemningen knap så god som på Da Fracesco – der var nemlig kun fire andre gæster udover os. Det undrede mig, at der ikke var flere gæster, for det var en utrolig hyggelig lille restaurant, maden var fantastisk og betjeningen vældig sød. Det er muligt, at vi bare var uheldige den aften.

Maden smagte lige så lækkert, som det ser ud på billederne!

Jeg kan varmt anbefale restauranten, hvis man skal ud og spise lidt finere og gerne vil betale lidt ekstra. Så vidt jeg husker, var dette den dyreste restaurant vi besøgte.

 

3. Re Degli Amici - Via della Croce 33

Re degli amici 1

Denne restaurant har en lidt sjov historie. Min mor var i Rom for noget der minder om 20 år siden (hvis ikke mere), og der var hun inde og spise på denne restaurant. Hun kunne ikke huske præcis, hvor den lå (kun at den lå i området omkring den spanske trappe), så vi ledte og ledte de første dage uden held. Heldigvis havde hun taget Anders Grøndahls bog om restauranter i Rom med, som hun også havde haft med dengang – og deri stod restauranten beskrevet, så vi kunne finde adressen (bogen findes i en ny udgave her og hvis han skriver lige så personligt og underholdende som i udgaven fra 1970′erne, så bør man låne/købe den).

Restauranten er utrolig lang og alle væggene hele vejen ned er fyldt med malerier. Historien er, at diverse kunstnere og malere i tidens løb byttede et maleri for et måltid mad – og på den måde har restauranten fået utrolig mange (og forskellige typer) malerier.

Vi spiste her to aftener og maden er virkelig lækker. I Italien spiser de ofte pasta til forret og derfor fik vi den ene aften tagliolini med spinat og lufttørret carpaccio med ruccola og parmesan til forret.

Re degli amici 2

Til hovedret fik vi gratineret tagliolini og saltimbocca alla romana.

Den anden aften fik vi begge tagliatelle alla romana (pasta med pølser, tomat og champignoner). Dette var klart min favorit – men det var alt sammen lækkert og velsmagende.

Re degli amici 3

Hvis man springer desserten over på restauranten (hvilket vi gjorde) og alligevel bliver lækkersulten, når man slentrer op mod den spanske trappe, kan det anbefales at stoppe ved Venchi og få en is.

Venchi

 

4. La Buca di Ripetta - Via de Ripetta 36

Denne restaurant er simpelthen så hyggelig. Vi fandt den ved en tilfældighed, da vi faktisk var på vej over til en anden restaurant, vi havde læst om. Vi besluttede dog at spise her i stedet, da den så rigtig hyggelig ud. Restauranten er ikke så stor og den var helt fyldt op, så man bør nok reservere bord.

Til forret fik vi en blandet tallerken med forskellige små ting, som jeg ikke længere kan huske, hvad bestod af – men lækkert var det. Til hovedret fik jeg en ravioli med radicchio og gorgonzolasauce, og min mor fik den klassiske spaghetti carbonara. Til dessert delte vi en tiramisu.

Maden var meget lækker – men dog ikke den bedste vi smagte dernede. Til gengæld var der rigtig hyggeligt og god stemning, hvilket også betyder meget, når jeg vælger restaurant.

La buca

 

5. Pasqualino al Colosseo - Via dei Santi Quattro 66

Denne restaurant ligger et par minutter fra Colosseum, så hvis man trænger til en pause og lidt frokost efter at have kæmpet sig rundt sammen med resten af Roms turister inde i Colosseum, kan denne restaurant anbefales. Jeg fik en rigtig god og frisk tunsalat, som var lige, hvad jeg havde brug for.

2013-04-20 13.59.37

 

6. Ristorante alla Rampa - Piazza Mignanelli 18

alle Rampa

Denne restaurant ligge på en lille plads lige i nærheden af den spanske trappe. Den er meget populær og man bør derfor bestille bord. Som I kan se, fik vi begge pasta. Jeg fik ravioli med broccoli og bacon, og det smagte simpelthen så godt!

Hvis vejret er til det, er det rigtig hyggeligt at sidde udenfor. De havde meget travlt den aften vi var der og vores tjener var meget stresset (på den ikke så behagelige måde). Derimod så de andre tjenere ud til at kunne håndtere travlheden væsentligt bedre end vores.

Så alt i alt er det en rigtig hyggelig restaurant med lækker italiensk mad.

Tags: , , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger