Screenshot_10_4_13_11_44_PM-2

Rejsetips: Hamborg

Som nogen måske har bemærket, så er jeg flyttet fra Hamborg til Dublin. Så nu hvor Hamborg ikke længere er en fast destination, mente vi begge, at det var på tide at lave et indlæg med rejsetips til Hamborg. Guiden er ikke kun begrænset til mad, men indeholder også en del om de forskellige bydele i Hamborg (jeg kan vist ikke løbe fra min fortid som tourguide).

2012-05-16 19.24.16

Først og fremmest vil jeg lige nævne, at det er utrolig nemt og billigt at komme til Hamborg. Der kører tog direkte fra Københavns Hovedbanegård og det tager ca. 4,5 time – og hvis man bestiller en billet i god tid, kan man få dem til ca. 500 kr. tur/retur.

Bydele

Når man leder efter et hotel, vil man typisk prøve at finde noget, der ligger så centralt som muligt. Hamborg byder imidlertid på meget mere end centrum, så det er vigtigt, at man også får set de andre små bydele – ellers snyder man sig selv for en masse oplevelser.

Centrum er hovedsageligt kendetegnet ved området omkring Spitalerstraße og Mönckebergstraße, som er gågader og butikker som man kender dem fra stort set enhver storby. For de teknikbegejstrede ligger der en kæmpe elektronikbutik, Saturn, som får enhver Elgiganten til at blegne.

Går man videre fra Hovedbanegården ned ad Mönckebergstraße, kommer man til området omkring søen Alster og shoppegaden Große Bleichen. Her skal man have den store pengepung frem og indstille sig på at der skal lidt mere til end en Porsche for at folk kigger efter ens bil.

2012-07-06 20.41.20

Da Hamborg er en gammel Hansestad, spiller havnen naturligvis en stor rolle – og ligesom i andre havnebyer er havnen blevet udviklet rigtig meget de sidste år, så den nu er fyldt med nybyggeri. Så pæn arkitekturen end er, så lille en rolle spiller Hafencity endnu i en Hamborgers opfattelse. Indtil videre er de eneste, der bor i området, nyrige og udlændinge, som får lejligheden stillet til rådighed af deres arbejdsgiver.

2012-06-02 16.30.03

Går man tilbage ind mod byen, kommer man til det charmerende Speicherstadt. Som navnet antyder er det en lille bydel, hvor veje er vand og bygningerne er lagre for skibenes last. Nu om dage er Speicherstadt et attraktivt område for kontorer og mit gamle arbejde lå også i dette område.

agenturBilledet både stammer fra og viser mit gamle arbejde Kolle Rebbe.

Vil man se en hel anden side af Hamborg, bør man gå i retning af St. Pauli. Bydelen huser den ene af Hamborgs to store fodboldklubber – så her kan man ikke bo og være fan af byens anden klub, HSV. Her er en lidt særlig stemning og generelt er det hele lidt mere råt. Det er også i denne bydel at gå-i-byen-gaden, Reeperbahn, ligger. Det er meget sjovt at opleve, men det er også meget lidt stilet.

Vil man gå ud med de lokale, skal man i stedet bevæge sig i retning af Schanze, som er fyldt med fortovscaféer, barer og alternative butikker. Det er i Schanze, at byens hippe indbyggere holder til og når vejret er til det, fylder gaderne sig som i Nyhavn på en sommeraften (og der vises fodbold som på billedet nedenfor).

2012-06-13 21.09.00

Hvis man trænger til at slappe lidt af og se noget natur, bør man gå en tur gennem parken Planten un Blumen, som om sommeren er fyldt med flotte blomster, søer med hundredevis af åkander i og en masse lænestole, hvor man kan sidde og slappe af med en god bog.

2012-10-19 14.15.47

2013-10-07 10.47.27

Restauranter

Mamalicious

Her serveres “morgenmad” hele dagen og der er ingen, som ser skævt på en, hvis man både skal have sirup og smør på sine amerikanske pandekager. For tyske forhold er det ikke helt billigt og man skal også regne med lidt ventetid (især i weekenden) – men når maden så kommer, er den det hele værd!

2012-05-26 17.34.50

Jim Burrito’s

Jim Burritos er – som navnet antyder – en mexikansk restaurant, som ligger i området Schanze. Det var et af de første steder, jeg spiste i Hamborg og siden da har det været en fast destination, når der stod mexikansk på menuen. Udvalget er lidt større end man regner med at finde hos en mexikaner, portionerne er store og kvaliteten i top. Husk at drikke den lokale Fritz Kola til din Burrrito.

Jim Burrito's

Foto: Martin Kleppe

2012-05-28 16.18.25

Il Melograno

Selvom kæden Vapiano har været et sikkert hit hos alle besøgende, vil jeg alligevel fremhæve Il Melograno, som den bedste italiener i Hamborg: Maden smager fantastisk og der er en rigtig hyggelig stemning. Den ligger ikke så centralt, men dog kun få minutters gåafstand fra U-bahn stationen Hallerstraße. Det var noget af et tilfælde, at vi fandt den. Vi ledte faktisk  efter en anden italiener, men gav op og gik i stedet ind i denne lille restaurant – og sikke et held! Der er højst plads til 20 mennesker og menuen består af, hvad kokken kan finde af friske råvarer den dag. Kokkens kone, som han driver restauranten sammen med, er tjeneren og tager sig rigtig godt af gæsterne. Da stedet som sagt er meget lille, bør man – i hvert fald i weekenden – bestille bord på forhånd.

IMPRESSIONI - Il Melograno Hamburg - ristorante italiano - Weinrestaurant - italian restaurantFoto: Il Melograno

Vier Jahreszeiten

Hvis man besøger Hamborg til juletid, bør man unde sig selv et besøg på Hotel Vier Jahreszeiten ved Alster. Det er Hamborgs svar på D’Angleterre og her kan komme ind og få varmen med en klassisk “afternoon tea” med tilhørende scones og små sandwiches. Hvis man ikke var i julestemning før man kom derind, så er man det i hvert fald bagefter.

Hamborg er i øvrigt et fantastisk sted til juletid. Byen er fyldt med julemarkeder og man kan ikke undgå at komme i julestemning.

532282_10151335394703384_743379193_n

Tags: ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger