IMG_8862

Pandekager

Pandekager kan serveres til alt fra børnefødselsdage til afslutningen på en lækker middag. De findes i mange forskellige varianter, men jeg foretrækker uden tvivl de helt tynde og simple pandekager, som er lidt sprøde i kanten. Det kan dog være lidt af en udfordring at lave dem helt tynde, men det har jeg et par få tricks til.

IMG_8845

Det skal du bruge (1 person):

1 æg

1 dl vand

1 dl mælk

1 dl mel

1-2 tsk sukker

1/4 tsk vaniljesukker

Lidt salt

IMG_8872

Sådan gør du:

Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris til en jævn dej (den må ikke klumpe). Herefter varmes panden op. Det er vigtigt, at den hverken er for varm eller for kold, da dejen i så fald kan have svært ved at blive fordelt ordentligt. Jeg har en decideret pandekagepande, som er ret tynd og kanterne er lave, så man nemmere kan komme til. De koster ikke alverden og det er et rigtig godt køb, hvis man laver pandekager regelmæssigt.

Jeg bruger i øvrigt ikke smør eller andet fedtstof, da panden er med nonstick-belægning, hvilket gør det nemmere at fordele dejen. Men hvis du ikke har sådan en pande, vil det formentlig være nødvendigt med lidt fedtstof.

Løft panden fra varmen, hold den lidt på skrå og hæld så dejen på panden med en øseske mens du drejer panden forsigtigt rundt og fordeler dejen i et tyndt lag. Det skal gerne gå lidt stærkt og i en jævn bevægelse. Det kræver et par forsøg før man har fundet ud af, hvor meget dej, der skal i øseskeen. Put endelig ikke for meget i, hvis du gerne vil ende med helt tynde pandekager.

Husk altid at smage på den første pandekage for at vurdere, om der skal mere salt eller sukker i.

Server pandekagerne med det samme med lækkert tilbehør, hvor kun fantasien sætter grænser. Vi serverede is, friske hindbær og grofthakket chokolade til – men Nutella, peanutbutter og sirup er også et stort hit herhjemme.

IMG_8865

 

Tags: ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger