IMG_5615

Morgenboller

Jeg elsker koldhævede boller – det er så dejlig nemt at lave dejen om aftenen og bage bollerne næste morgen. Og så undgår man helt at få klistrede dejfingre. Jeg har i tidens løb forsøgt mig med flere forskellige udgaver, men de her er pt. min favorit, så derfor synes jeg også, at I skal have opskriften.

IMG_5608

Det skal du bruge (15 boller):

20 g gær

8 dl koldt vand

1,5 spsk salt

2 tsk sukker

550 g hvedemel

80 g havregryn

250 g groft mel (jeg brugte durummel og fuldkornshvedemel, men man kan også bruge fx grahamsmel eller rugmel)

60 g græskarkerner

60 g solsikkekerner

IMG_5615

Sådan gør du: 

Opløs gæren i vandet sammen med salt og sukker. Tilsæt herefter mel, havregryn og kerner og rør dejen godt sammen med fx en træske til den er glat. Dæk skålen til med folie og sæt den i køleskabet natten over (mindst 12 timer). Det er vigtigt, at skålen er helt tildækket.

Næste morgen starter du med at tænde ovnen på 220 grader. Tag dejen ud af køleskabet og form den med 2 skeer til 15 boller. Dejen er utrolig nem at arbejde med og man kan derfor nøjes med at bruge 2 skeer og undgår dermed at få dejfingre.

Placér bollerne på to bageplader med bagepapir på og bag dem i ovnen (én bageplade ad gangen) i ca. 20 minutter. Du kan teste, om de er færdige, ved at banke på bunden af en bolle: Hvis den er gylden og lyder hul, er de færdige.

Lad bollerne køle af og spis dem lune med smør, ost eller marmelade. Jeg puttede lemon curd på, som jeg købte, da vi var i Skotland i sidste uge. Det smagte særdeles fremragende. Bollerne er såmænd også rigtig gode til frokost.

Jeg kan anbefale, at fryse de boller ned, som man ved, at man ikke når at spise inden for et par dage. Så ligger de nemlig ikke og bliver kedelige. Jeg plejer, at fryse poser ned med ca. 3-4 boller i hver pose, og så tager jeg dem ud efterhånden som jeg har brug for dem.

IMG_5625

Tags:

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger