mimoseæg_worldwidetaste-7444

Mimoseæg med røget laks og asparges

Vi håber, I nyder sommeren i Danmark! Her i Dublin skinner solen knap så meget og graderne når heller ikke helt så højt op, men det er såmænd også helt ok, når man alligevel skal arbejde. Vi venter med at holde ferie til august, hvor turen går til Sydfrankrig. Og der glæder vi os til at have tid til at lave en masse lækker mad, bl.a. denne lækre sommerforret med mimoseæg og friske asparges er et stort hit – og den er perfekt til de varme sommeraftener!

mimoseæg_worldwidetaste-7398

Det skal du bruge (4 personer): 

6 æg

2 spsk (ægte) mayonaise

1 spsk piskefløde

1,5 tsk dijonsennep

2-3 spsk purløg

Salt og peber

4 store skiver røget laks

16 grønne asparges

Evt. 1 lille glas ørredrogn

mimoseæg_worldwidetaste-7416

Sådan gør du: 

Kog æggene til de er hårdkogte og pil dem, når de er kølet af. Skær dem i halve og tag herefter forsigtigt blommerne ud af hviderne. Læg hviderne på et fad og kom blommerne fra 4 æg i en skål og mos dem. Rør det sammen med mayonaise, fløde, sennep, fintklippet purløg samt salt og peber.

Læg cremen i æggehviderne og riv de resterende to æggeblommer på et fint rivejern og drys henover.

æg2

Skyl aspargeserne og skær enderne af. Der hvor det seje begynder, skal man skære, så mærk dig forsigtigt frem med en skarp kniv. Kog lidt vand i en gryde, læg aspargesene i og damp dem i et par minutter. Tiden varierer  meget af tykkelsen, så test gerne én asparges inden du hælder vandet fra. Det er bedre, at de er lidt for sprøde end lidt for bløde.

mimoseæg_worldwidetaste-7414

Rul en skive laks om ca. 4 asparges per person. Læg dem på en tallerken sammen med to halve æg og drys evt. med lidt ørredrogn til sidst.

mimoseæg_worldwidetaste-7445

Tags: , , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger