PICT

Kokkeskole i Toscana: Æblekage

I sommerferien var vi to uger i Toscana sammen med familie og venner og i den forbindelse benyttede vi muligheden for at tage på en italiensk kokkeskole. Vi havde undersøgt en del forskellige steder, men de var alle sammen forholdsvis dyre og vi lagde derfor ideen lidt på hylden. Vi havde imidlertid planlagt en vinsmagning på en større vingård lidt uden for byen San Gimignano, som vi tilfældigt havde fundet på Tripadvisor og som havde fået gode reviews. Det viste sig, at stedet også har kokkeskole – og da vinsmagningen var en stor succes, valgte vi også at prøve kokkeskolen.

Vi kom på den gode ide at kombinere kokkeskole med en efterfølgende middag, således at vi (Max og Justine) skulle møde til kokkeskole kl. 16.30 og de andre skulle komme til middagen kl. 18.30. Det var intet problem at arrangere og stedet var meget fleksible og tog også hensyn til Max’ laktoseallergi.

I de to timer, vi lavede mad, var der hele tiden 3 personer, som tog sig af os og hjalp os. De havde kun fokus på os og maden – det var en stor fornøjelse.

2013-08-08 18.08.42

Vi lærte at lave pasta fra bunden – uden maskine (vi skal nok lige øve os lidt inden der kommer et indlæg om det) – en grøntsagssovs, æbekage og ikke mindst tiramisu (opskriften kommer snart i et indlæg for sig).

Til middagen fik vi serveret 6 retter - og hertil 5 forskellige vine. Vi troede faktisk kun, at vi skulle spise den mad, som vi selv havde lavet, men vi blev glædeligt overrasket. Til forret fik vi en lækker tapastallerken med brød, olivenolie, pølse og ost. Herefter fik vi en klassisk italiensk grøntsagssuppe (ribolitta), som vi fik opskriften på og glæder os til at prøve selv. Til hovedret fik vi lasagne dryppet med trøffelolie (genialt tip!) og herefter fulgte vores egen pasta med grøntsagssovs. Til sidst to desserter: Først æblekagen og til sidst tiramisuen.

Hele arrangementet kostede 30 euro per mand – og vi er stadig lidt forundrede over at det ikke kostede mere. Vi fik utrolig god behandling og meget lækker mad og vin. Stedet kan kun anbefales.

Opskriften på æblekagen får I her, og næste gang kommer tiramisuen – glæd jer!

2013-08-08 18.08.50

Det skal du bruge (1 bradepande):

5 æbler

300 g sukker

100 g mel

1 spsk bagepulver

120 g god olivenolie

3 æg

Flormelis

Creme fraiche el. lign.

2013-08-08 18.11.26

Sådan gør du:

Start med at skrælle æblerne og skær dem i fine ensartede skiver.

Bland sukker, mel, bagepulver, olie og æg sammen i en skål og pisk det til en jævn dej. Fordel dejen på et stykke bagepapir på en bradepande. Det er meget vigtigt, at dejen ikke går helt ud til kanten på bradepanden, da dejen hæver meget.

Fordel til sidst æblestykkerne på dejen og bag den i ovnen i ca. en halv time ved 160 grader.

Når kagen er færdigbagt og kølet lidt af, drysses med flormelis og evt. en lækker balsamico eddike eller noget andet syrligt, fx creme fraiche.

2013-08-08 18.18.34

foto (11)

Tags: , , ,

Kommenter 1 Kommentarer

Dine oplysninger

  1. Pingback: Tiramisu – the italian way | World Wide Taste