IMG_6784

Klatkager med citron og kanel

Ingen december uden risengrød – og når du alligevel laver risengrød, bør du lave en ekstra portion, så du kan lave klatkager dagen efter. Det er en slags julet udgave af pandekager. Det er meget simpelt og smager dejligt. Jeg valgte at tilføje citron og kanel for at gøre smagen lidt mere frisk og julet, men det kan naturligvis bare udelades, hvis man i stedet ønsker klassiske klatkager.

IMG_6780-2

Det skal du bruge (8 stk):

1/2 liter risengrød (1 liter mælk, 135 g grødris, 1 tsk salt)

1 æg

1 dl mel

1,5 spsk sukker

1 nip salt

1 usprøjtet citron (skrællen)

1-2 tsk stødt kanel

Smør til stegning

IMG_6771

Sådan gør du:

Aftenen inden laves risengrøden: Mælken hældes i en gryde og bringes i kog. Hæld grødrisene i og rør konstant, mens det hele tiden småkoger. Når det er ved at ligne grød, skal du komme salt i og røre rundt. Tag gryden af varmen, læg låg på og lad grøden stå og trække 5-10 minutter indtil den har den rette konsistens.

Tag ca. 1/2 liter risengrød fra og stil i køleskabet. Resten kan du spise til aftensmad med kanelsukker og en smørklat, naturligvis.

IMG_6757

Næste dag laves klatkagerne: Rør risengrøden sammen med de øvrige ingredienser og lad dejen hvile i køleskabet i 20-30 minutter inden klatkagerne bages.

Kom lidt smør på en pande og lad det smelte ved middel varme. Kom dejen på panden med en spiseske, så der bages ca. 4 kager ad gangen. Hele hemmeligheden ved at bage klatklager er tålmodighed! Det er meget vigtigt, at du ikke piller ved kagerne før de er helt klar til at blive vendt og du må endelig ikke stege dem ved for høj varme, for så bliver de for mørke. Når de er blevet lidt gyldne i kanten, kan du forsøge at løfte lidt i dem. Hvis de rykker sig uden problemer, når du skuber forsigtigt til dem, kan du vende dem. Klatkagerne skal være gennembagte og gyldenbrune.

Server klatkagerne med sukker/flormelis, syltetøj og hakkede mandler.

IMG_6790

Tags: , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger