2013-02-23 21.07.59-2

Kartoffelsalat med forårssmag

Sidst jeg var i København stod vi i køkkenet sammen og lavede denne lækre – og enkle – kartoffelsalat, hvortil vi serverede kylling. Salaten er både frisk og lidt syrlig, hvilket passede perfekt til kyllingen. Nyd retten med et glas kold hvidvin.

2013-02-23 20.11.37

Det skal du bruge (4-5 personer):

4-5 stk. kyllingebryst

1 kg. kartofler

4 forårsløg

15 små tomater

1 stk. hjertesalat

Friske krydderurter, fx dild og purløg

Olivenolie

Citronsaft fra ca. 1/2 citron

Salt & peber

Evt. tørret rosmarin

2013-02-23 20.31.00

Sådan gør du:

Skyl og rens kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt indtil de er møre. Der må gerne være lidt bid i, så når du stikker en spids kniv i dem, skal de kunne glide let, men langsomt, af.

Mens kartoflerne koger skylles tomaterne og skæres i halve og lægges i et fad med bagepapir. Tomaterne lægges med den skårne side opad. Hæld lidt olivenolie, salt, peber og tørret rosmarin over og kom dem i ovnen ved 200 grader. Jo mere tomaterne reduceres, desto mere smag får de.

2013-02-23 20.46.01

Mens kartoflerne og tomaterne passer sig selv, skylles og skæres salaten i mundrette stykker. Forårsløgene renses og skæres i tynde ringe. Krydderurterne klippes fint. Dressingen bestående af olivenolie, citronsaft, salt og peber røres sammen i en lille skål. Mængdefordelingen er helt afhængig af dine smagsløg, så smag dig frem!

2013-02-23 20.31.19

Herefter skal kyllingen under kærlig behandling. Som den sande gentleman jeg er, lod jeg Justine skære fedt osv. fra kyllingen inden den blev krydret med salt og peber på den ene side.

Personligt kan jeg godt lide, når kyllingen er sprød i kanten – hvilket kan være vanskeligt, hvis man både skal være sikker på at kyllingen bliver gennemstegt og samtidig ikke brænder på. Hæld en god sjat olie i en pande og vent til den er helt varm. Når olien har nået en temperatur,  hvor olien syder, når du holder noget ned i  den,  har den nået den rette temeperatur. Læg kyllingen med den krydrede side nedad i panden og kør den lidt rundt i olien. Skru lidt ned for varmen. Nu består tricket i at lade kyllingen være. Det eneste du skal gøre er at krydre den på den anden side og holde øje med kanten af kyllingen. Når den er 2/3 stegt vendes den. Hvis den stegte side ikke er gylden nok kan du skrue op for varmen og evt. tilsætte lidt mere olie.

Mens kyllingen steger burde kartoflerne og tomaterne være færdige. Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle af på et skærebræt. Herefter skæres de i skiver og kommes i en skål sammen med hjertesalaten, forårsløgene, tomaterne og krydderurterne. Hæld dressingen over og vend salaten forsigtigt sammen.

Så snart kyllingen er stegt, er det spisetid.

2013-02-23 21.07.59

 

Tags: , , , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger