IMG_7085-2

Karamelliserede popcorn med havsalt

Vi var for et par uger siden i Howth, som er en lille halvø nordøst for Dublin. Vi tog derhen på grund af deres meget smukke natur og gik en lang tur langs den flotte kyst, men inden vi kom så langt, var vi forbi et lille marked i byen, hvor der bl.a. var smagsprøver på forskellige karamelliserede popcorn. De smagte så godt, at vi ikke var i tvivl om, at vi skulle forsøge os med vores egne. Kombinationen af salt, sødt og sprødt gør disse popcorn til en helt særlig smagsoplevelse og har man først spist én, kan man ikke stoppe igen. De kan formentlig varieres i det uendelige og det er helt sikkert ikke sidste gang vi har forsøgt os med det.

popcorn2

Det skal du bruge (4 personer):

100 g popcorn

200 g brun farin

115 g usaltet smør

70 g sirup

0,5 tsk havsalt

0,5 tsk natron

pop

Sådan gør du:

Start med poppe popcornene i enten en gryde eller mikroovn. Fordel dem herefter på et stykke bagepapir på en bageplade.

Kom smør, brun farin, sirup og salt i en gryde og varm det langsomt op til det begynder at koge. Herefter skrues ned til middel varme og det småkoger videre i ca. 5 minutter. Det er ikke nødvendigt at røre imens.

IMG_7023

Tag gryden af varmen og tilsæt natron og rør godt rundt (natron gør konsistensen en del tykkere og blødere). Hæld karamellen over popcornene og bland det godt sammen med to skeer, så karamellen fordeles jævnt. I første omgang kan det være en god idé kun at hælde halvdelen af karamellen over og fordele det og herefter hælde lidt mere på indtil alle popcornene er dækket af et fint lag karamel.

IMG_7044

Kom bagepladen med de karamelliserede popcorn i ovnen ved 100 grader i ca. 1 time. Rør rundt i dem undervejs, ca. hvert kvarter.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Nyd dem friske og sprøde og opbevar eventuelle rester i en lufttæt beholder.

IMG_7095IMG_7099

Tags: , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger