IMG_9464-2

Hyldeblomstfromage med nøddecrunch og jordbær

Vi har længe haft lyst til at lave en koldskålsfromage, men vi havde desværre ikke held med at finde laktosefri kærnemælk i Hamborg (på trods af deres ellers store udbud af laktosefri varer), så det blev i stedet til en hyldeblomstfromage. Den blev en stor succes og det er en dejlig let sommerdessert, som både er sød og frisk i smagen.

IMG_9360

Det skal du bruge (4 personer): 

3 blade husblas

2 æg (pasteuriserede)

120 g sukker (60 g til fromagen + 60 g til nøddecrunchen)

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

3 spsk citronsaft

3 dl piskefløde

1/2 vaniljestang

35 g mandler

Friske jordbær (eller andre syrlige bær)

Evt. mynteblade

IMG_9390

Sådan gør du:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter.

Kom hyldeblomst- og citronsaft i en gryde og varm det langsomt op. Kom det udblødte husblas i og rør rundt til det er blevet helt opløst. Lad det herefter køle lidt af.

Pisk herefter æg og sukker (60 g) i en skål til det er lyst og luftigt.

I en anden skål piskes fløden til blødt flødeskum. Når flødeskummen er lige ved at være færdig, tilsættes kornene fra vaniljen og det piskes færdigt.

Den afkølede hyldeblomstblandingen hældes nu langsomt over i æggeblandingen, mens der piskes.

Vend til sidst flødeskummen forsigtigt i (brug fx en dejskraber). Det er vigtigt, at der ikke røres, men blot vendes.

Når massen er blevet ensartet fordeles den i 4 portionsglas (eller 1 stor skål). Sæt husholdningsfilm over og stil dem i køleskabet i mindst 3-4 timer indtil den er blevet helt fast. Fromagen kan også med fordel laves aftenen før.

Imens fromagen står i køleskabet, laves nøddecrunchen: Start med lægge et skærebræt med bagepapir på frem på bordet. Kom sukker (60 g) i en gryde og smelt det ved svag varme. Når det er helt smeltet tilsættes mandlerne (og evt. lidt revet citronskal) i et par sekunder. Hæld det herefter ud på bagepapiret og fordel det jævnt inden det stivner. Lad det afkøle og hak det groft.

Nødder.jpg

Skyl jordbærene og skær dem i mindre tern.

IMG_9421

Lige inden fromagen skal serveres, drysses nøddecrunchen og jordbærene ovenpå. Afslut med en lille kvist mynteblade på toppen.

Fromage.jpg

Tags: , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger