IMG_6984

Hindbærsnitter

Dublin har meget at byde på, men desværre ikke mange bagerier. Det kan godt blive et problem, når man er fra Danmark og er forkælet med en bager på hvert andet gadehjørne. Vi har haft en del cravings på det seneste efter danske kager og så er der jo ikke andet at gøre end at gå i krig med at bage selv. Denne weekend valgte vi den klassiske hindbærsnitte, som ikke kræver for mange køkkenredskaber (som vi stort set ikke ejer her). De blev meget vellykkede og vi har lavet så mange, at vi begge kan tage nogle med på arbejde i morgen og skabe lidt mandagsglæde.

IMG_6968

Det skal du bruge (ca. 20 stk):

Dej:

1/2 vaniljestang

75 g flormelis

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

140 g usaltet smør

1/2 dl vand

En god hindbærmarmelade

 

Pynt:

Flormelis + vand

5 mandler

IMG_6982

Sådan gør du:

Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur og er nemmere at arbejde med.

Start med at flække vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem ud i en lille smule flormelis, så kornene skilles ad. Rør det sammen med den øvrige flormelis, smør, mel og bagepulver. Det er en god ide, at skære smørret i mindre stykker, så der ikke kommer til at ligge store klumper i dejen. Kom herefter vand i og ælt dejen sammen til den er glat og ensartet.

Stil dejen i køleskabet i 1/2 time.

Tag dejen ud og del den op i to eller tre klumper, da det er nemmere at arbejde med mindre stykker. Kom den resterende dej tilbage i køleskabet. Placer et stykke dej på et bagepapir med lidt mel på og læg herefter endnu et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud med en kagerulle til dejen er ca. 2-3 mm tynd. Udstik cirkler i dejen med en kageudstikker (alternativt et glas), som er 8- 10 cm. i diameter. Pil den resterende dej fra og kom det tilbage i køleskabet, da dejen er væsentligt nemmere at arbejde med, når den er helt kold. Gentag processen til der ikke er mere dej tilbage.

Læg bagepapiret med de udstukne stykker dej på en bageplade og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter til de er gyldne.

IMG_6994

Når kagerne er kølet af parres de to og to med en lignende kage. Herefter smøres ca. 1 tsk hindbærmarmelade på underdelen og de to kager lægges sammen.

Rør flormelis og vand godt sammen og smør glasuren på toppen af hindbærsnitten. Det nemmeste er at smøre det ud med en våd kniv. Drys til sidst med finthakkede mandler.

Server dine hindbærsnitter sammen med en god kop kaffe eller te.

IMG_6995

 

Tags: , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger