IMG_5727

Flødeboller med kaffe- og hindbærsmag

Vi har længe talt om, at det kunne være sjovt at lave vores egne flødeboller, så det gjorde vi i weekenden, da Max var i København. Ingen af os har prøvet det før, men det var bestemt en succes og de smagte fantastisk. Vi lavede to forskellige udgaver – en med hindbærsmag og en med kaffesmag. Vi har bevidst ikke skrevet, hvor meget kaffe og hindbærpulver vi kom i, da det er en individuel vurdering, hvor kraftig man ønsker smagen skal være. Og så penslede vi dem med henholdsvis lys og mørk chokolade. Hvis man ikke har prøvet det før, skal man i hvert fald sætte et par timer af til projektet, da det tager lidt længere tid end man lige skulle tro.

IMG_5637

Det skal du bruge (30 stk): 

400 g marcipan (vi brugte en rulle fra Odense)

150 g pasteuriserede æggehvider

300 g sukker

100 g glukosesirup

1 dl vand

500 g chokolade (mørk og hvid efter eget ønske)

Instant kaffe (3-5 spsk)

Lakridsrodspulver (2-3 spsk)

Hindbærpulver (3-5 spsk – fås bl.a. i Mad & Vin i Magasin)

IMG_5633

Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 180 grader. Rul marcipanen og skær den i 30 skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 5-8 minutter til de er let gyldne og lad dem herefter køle af.

Pisk æggehviderne let med en håndmixer. De skal ikke være helt stive.

Kom sukker, glukosesirup og vand i en gryde og lad det koge i 2-3 minutter til sukkeret er opløst og det er blevet lidt tyktflydende. Hæld herefter sukkermassen langsomt over i skålen med æggehvider imens der piskes. Pisk massen yderligere i ca. 15-20 minutter indtil den er helt stiv. Det er meget vigtigt, at massen er helt stiv, ellers falder flødebollerne sammen.

Når massen har fået samme konsistens som guf, deles den op i to skåle.

IMG_5649

Kom kaffe i en lille skål og hæld en lille bitte smule vand henover (det er ikke mange dråber, der skal bruges), og rør godt rundt indtil kaffen lige akkurat er blevet opløst. Kom kaffeklumpen over i den ene skål med guf og pisk til det er blevet opløst. Smag det til.

I den anden skål med guf kommes der hindbærpulver i. Pisk på samme måde til det er blevet opløst og smag det til.

Start med at komme den færdige kaffeguf i en sprøjtepose (vi brugte dog en frysepose) og sprøjt det ud på 15 bunde i små toppe. Sprøjt massen på bunden i en drejende bevægelse så den både bliver høj og stabil.

IMG_5657 IMG_5658

Kom herefter hindbærguffen på de resterende 15 bunde. Det er en god idé at bruge en sprøjtetyl – og husk at vaske tyllen og skifte pose, når du skifter til hindbærguffen.

Bag flødebollerne i ovnen ved 180 grader i ca. 4 minutter, så de får en fast overflade. Det gør det nemmere at pensle chokoladen på.

IMG_5665

Mens flødebollerne køler af, smeltes chokoladen over vandbad. Start med at smelte den hvide chokolade og kom et par tsk. lakridsrodspulver i og smag det til. Chokoladen pensles på ca. halvdelen af flødebollerne. Herefter smeltes den mørke chokolade på samme måde og pensles på de resterende flødeboller. Det var lidt af en udfordring at pensle chokoladen på, så vi endte med at stille flødebollen på en træpalet, hældte lidt chokolade ud over og penslede det pænt rundt på flødebollen. På den måde undgik vi også at få hænderne smurt ind i chokolade.

IMG_5740

Drys til sidst flødebollerne med henholdsvis lakrids- og hindbærpulver.

Stil flødebollerne i køleskabet, så chokoladen bliver helt kold og sprød.

Photo 08-04-13 11.40.20

 

Tags: , , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger