IMG_8470

Cheesecake med nødder, karamel og et hint af lime

Cheesecake er altid en favorit herhjemme og da den kan laves i så mange forskellige varianter, er det umuligt at blive træt af den. Vi har forsøgt os med en ny variant med søde, knasende nødder og en luftig flødeostcreme med en frisk limesmag – den var et stort hit og passer rigtig godt til foråret!

IMG_8474-2

Det skal du bruge:

Bund:

10 digestive kiks

150 g mandler

150 g smør

 

Flødeostcreme:

200 g flødeost

2 spsk flormelis

1 tsk vaniljesukker

1/4 liter piskefløde

3-4 lime

 

Pynt:

50 g mandler

25 g sukker

En knivspids salt

Flydende karamel

IMG_8449

Sådan gør du:

Bund:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom smørret i en gryde og lad det smelte ved svag varme. Imens hakkes mandlerne groft og kiksene knuses fint (brug f.eks. en frysepose, så sviner det ikke så meget). Rør nødder og kiks sammen med det smeltede smør.

Tryk kiksemassen ud i en smurt tærteform, så den er helt fast, og bag den så i ovnen i ca. 20 minutter. Lad den herefter køle helt af.

IMG_8337

Flødeostcreme:

Rør flødeosten sammen med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt limesaft svarende til saften fra 3-4 lime – men smag dig frem, da der kan være stor forskel på, hvor meget saft der er i de enkelte lime. Rør godt sammen til en ensartet masse.

Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den forsigtigt i ostemassen.

Fordel flødeostcremen jævnt oven på den afkølede kiksebund.

Sæt cheesecaken i køleskabet og lad den hvile i minimum 4-5 timer, men allerhelst til næste dag – så er den bedst!

IMG_8351

Pynt:

Nøddekrokanten skal helst laves samme dag som kagen serveres, da den ellers risikerer at blive blød og kedelig. Den tager i øvrigt ikke lang tid at lave.

Sukkeret smeltes i en gryde (under omrøring) til gylden karamel. Mandler og en knivspids salt kommes i det smeltede sukker og ristes med nogle sekunder, hvorefter det straks hældes ud på et stykke bagepapir. Bred det lidt ud på papiret inden det når at stivne.

Når nøddekrokanten er helt afkølet, hakkes den groft.

Inden servering fordeles nøddekrokanten langs kanten på cheesecaken og den flydende karamel hældes over i et fint mønster.

IMG_8470-2

Tags: , , , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger