IMG_8726

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er nærmest obligatoriske til en brunch – men ofte er de desværre enten lidt for seje eller ikke helt bagte. Det er ikke tilfældet med disse pandekager. Opskriften er både ligetil, nem og successraten er i top.

IMG_8708

Det skal du bruge (2 personer):

2-3 æg

120 g. mel

1 tsk bagepulver med top

1,5 dl mælk

1 gran salt

Sirup

Evt. blåbær

IMG_8697

Sådan gør du:

Del æggene så du har en skål med blommer og en skål med hvider. Hvis æggene er store bør du nøjes med 2, da pandekagerne ellers kommer til at smage lidt for meget af æg.

Pisk æggeblommer, mel, bagepulver og mælk sammen til du har en jævn dej. Herefter piskes æggehvider og salt sammen til det er hvidt og luftigt. Kom det over i skålen med æggeblommerne og vend det forsigtigt sammen til dejen er ensartet.

Panden skal være på middel til lav temperatur. Pandekagerne hæver en del, så hvis panden er for varm, bliver de brændte inden de er gennembagte. Jeg bagte dem uden fedtstof i en teflon pande, men det skader sikkert ikke at tilsætte en smule smør. Kom dejen på panden med en spiseske og vend forsigtig pandekagen, når den ubagte side begynder at danne bobler. Hvis du vil tilsætte blåbær til pandekagerne er det nu de forsigtigt skal stikkes i den ubagte side inden de vendes.

Pandekagerne i sig selv er forholdsvis smagsneutrale og ikke særlig fedtede, så du kan roligt  hælde sirup og andet godt over dem – og takket være deres luftige struktur suger de al smagen til sig.

IMG_8723

 

Tags: , ,

Kommenter 0 Kommentarer

Dine oplysninger